Ελληνική αρχική σελίδα » Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες και Προκηρύξεις » Ανακοινώσεις για προπτυχιακούς φοιτητές » Προβολή ανακοίνωσης για προπτυχιακούς φοιτητές

Προβολή ανακοίνωσης για προπτυχιακούς φοιτητές

24.09.2020

Εγγραφές σε Πανεπιστήμια των εισαγομένων με την ειδική κατηγορία Αλλοδαπών – Αλλογενών ακαδ. έτους 2020-2021

Καλούνται, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων οι επιτυχόντες οι οποίοι εισήχθησαν ως Αλλοδαποί-Αλλογενείς απόφοιτοι λυκείων εκτός ΕΕ και απόφοιτοι λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας για το παν/κό έτος 2020-2021, να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στη Γραμματεία του Τμήματος,  από 24.9.2020 έως και 30.9.2020, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (τηλ. Επικοινωνίας 2107277314, 2107277356 και 2107277849).

• Σας ενημερώνουμε ότι θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την ολοκλήρωση  της εγγραφής μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος.

23-09-20 Εγγραφές σε Πανεπιστήμια των εισαγομένων με την ειδική κατηγορία Αλλοδαπών – Αλλογενών αποφοίτων λυκείων εκτός ΕΕ και αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών – μελών της Ε.Ε.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Τμήματα και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την ειδική κατηγορία Αλλοδαπών – Αλλογενών αποφοίτων λυκείων εκτός ΕΕ και αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών – μελών της Ε.Ε. θα πραγματοποιηθούν από 23 Σεπτεμβρίου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Στις ίδιες ημερομηνίες εγγράφονται:

1. Οι εισακτέοι με την ως άνω κατηγορία ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 που δεν είχαν αποκτήσει τη βεβαίωση ελληνομάθειας, μπορούν να εγγραφούν μέσα στην προθεσμία εγγραφής των νεοεισαγόμενων φοιτητών με την οικεία ειδική κατηγορία, εφόσον προηγουμένως έχουν αποκτήσει τη βεβαίωση αυτή. Σε αντίθετη περίπτωση ο εισαγόμενος χάνει το δικαίωμα εγγραφής του.

2. Οι εισαγόμενοι της ειδικής κατηγορίας της παρ. 4Β1, του άρθρου 1 της με αρ.πρωτ. Φ.151/82115/Α5 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 1873 Β’ 2017), προηγούμενων ετών,  άρρενες, απόφοιτοι Λυκείων της Κυπριακής Δημοκρατίας  που υπηρετούσαν τη θητεία τους στην Κύπρο και έχουν απολυθεί από τις τάξεις του στρατού, ύστερα από σχετική βεβαίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή το νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, καταθέτουν στη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος τα δικαιολογητικά τα οποία μπορούν να πληροφορηθούν είτε από τις Γραμματείες των Σχολών / Τμημάτων είτε από την αναλυτική εγκύκλιο εγγραφών με αρ. πρωτ. Φ.152/126892/Α5/23-09-2020 (ΑΔΑ: 6ΜΟ546ΜΤΛΗ-ΞΧ1) και η οποία αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου  (www.minedu.gov.gr, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ- ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ).

Για την εγκύκλιο  εγγραφών πατήστε εδώ.