Ελληνική αρχική σελίδα » Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες και Προκηρύξεις » Δραστηριότητες » Προβολή Δραστηριότητας Τμήματος

Προβολή δραστηριότητας του Τμήματος

30.10.2020

O καθηγητής του Τμήματος μας κ. Ευάνθης Χατζηβασιλείου νέος Γ.Γ. του Ιδρύματος της Βουλής

Με αυξημένη πλειοψηφία, άνω των 3/5 των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, εγκρίθηκε ο διορισμός του καθηγητή του ΕΚΠΑ κ. Ευάνθη Χατζηβασιλείου στη θέση του γενικού γραμματέα του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε πως ο κ. Χατζηβασιλείου, ο οποίος είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος, επιλέχθηκε με αυξημένη πλειοψηφία από τη Διάσκεψη των Προέδρων για να διαδεχθεί την καθηγήτρια κ. Νίκη Μαρωνίτη, της οποίας η θητεία λήγει στις 7 Νοεμβρίου και η οποία επιτέλεσε πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο στο Ίδρυμα.

Ο νέος γενικός γραμματέας του Ιδρύματος είναι καθηγητής της Ιστορίας του Μεταπολεμικού Κόσμου, του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ. Για μελέτες του έχει βραβευθεί μεταξύ άλλων με το Α' Βραβείο της Βουλής των Ελλήνων και από την Ακαδημία Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει σειρά επιστημονικών δημοσιεύσεων, έχει μεγάλη επιστημονική αρθρογραφία, ενώ έχει συγγράψει και πολλές μονογραφιές-βιβλία.