Ελληνική αρχική σελίδα » Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες και Προκηρύξεις » Δραστηριότητες » Προβολή Δραστηριότητας Τμήματος

Προβολή δραστηριότητας του Τμήματος

22.11.2022

Πόσο χρήσιμη είναι η Ιστορία; Διάλεξη του καθ. Ευάνθη Χατζηβασιλείου

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022, στις 19.00, στο αμφιθ. «Ι. Δρακόπουλος»

Διάλεξη του καθ. Ευάνθη Χατζηβασιλείου, στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων που διοργανώνουν από κοινού τα Τμήματα  Ιστορίας και Αρχαιολογίας και Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Υπάρχει χρήσιμη Ιστορία;»

Τα Τμήματα Ιστορίας και Αρχαιολογίας και Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλούν στη σειρά μηνιαίων διαλέξεων με θέμα «Υπάρχει χρήσιμη Ιστορία;» (Οκτώβριος 2022-Ιούνιος 2023).

Η δεύτερη διάλεξη της σειράς θα δοθεί την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022, στις 19.00, στην αίθουσα «Ι. Δρακόπουλος» του κεντρικού κτιρίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από τον Ευάνθη Χατζηβασιλείου (Καθηγητή της Ιστορίας του Μεταπολεμικού Κόσμου στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και γενικό γραμματέα του Ιδρύματος της Βουλής) με θέμα «Πόσο χρήσιμη είναι η Ιστορία;»

Η διάλεξη θα συζητήσει τις μεγάλες εντάσεις που συνοδεύουν την πραγμάτευση της σύγχρονης Ιστορίας, ειδικά στη δημόσια σφαίρα. Θα εξεταστούν η λειτουργία και η ευθύνη των ιστορικών έναντι της κοινωνίας, καθώς και οι δυνατότητες και τα όρια της παρέμβασής τους.

Ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου είναι συγγραφέας, μεταξύ των άλλων, του πρόσφατου βιβλίου Μικρασιατική Καταστροφή: 50 ερωτήματα και απαντήσεις (σε συνεργασία με τον Άγγελο Συρίγο) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη (2022).