Ελληνική αρχική σελίδα » Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες και Προκηρύξεις » Δραστηριότητες » Προβολή Δραστηριότητας Τμήματος

Προβολή δραστηριότητας του Τμήματος

06.11.2019

Συμμετοχή των Κ. Γαγανάκη, Ν. Γιαντσή, Κ. Ράπτη, Μ. Παπαθανασίου στην Τρίτη "Συνάντηση Ευρωπαϊκής Ιστορίας και Ιστοριογραφίας"

Βόλος, 1-2 Νοεμβρίου 2019

Συμμετοχή των Κ. Γαγανάκη, Ν. Γιαντσή, Κ. Ράπτη, Μ. Παπαθανασίου στην Τρίτη "Συνάντηση Ευρωπαϊκής Ιστορίας και Ιστοριογραφίας" που οργάνωσε το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παν/ίου Θεσσαλίας και διεξήχθη στον Βόλο (1-2 Νοεμβρίου 2019), με θέμα "Τοπικό, Δι-εθνικό, Παγκόσμιο: Μετασχηματισμοί, Νέα Πεδία και Ερωτήματα της Ευρωπαϊκής Ιστοριογραφίας".

Τα μέλη ΔΕΠ του τμήματός μας συμμετείχαν με τις εξής ανακοινώσεις:

  • 'Eνας ιστορικός του 16ου αιώνα "διαβάζει" τον κόσμο:Ο Lancelot de la Popeliniere και η ανάδυση ενός πρωτο-αποικιοκρατικού discours.( αναπλ. καθηγητής Κ. Γαγανάκης)
  • Έμφυλοι Ρόλοι και εμπορική δραστηριότητα στον γαλλικό Νότο. Οι μαρτυρίες των λογιστικών βιβλίων των αδελφών Bonis (14ος αιώνας).(αναπλ. Καθηγήτρια Ν. Γιαντσή)
  • Τοπικές, εθνικές ή διεθνικές ελίτ; Ιστοριογραφικές τάσεις και παραδείγματα μελέτης από την ιστορία των ευγενών και των αστικών τάξεων στην Ευρώπη του μακρύ 19ου αιώνα.(αναπλ. καθηγητής Κ. Ράπτης)
  • Ιστορία της Οικογένειας στην Ευρώπη και Παγκόσμια Ιστορία: Διαδρομές και Προσανατολισμοί της Ιστοριογραφίας.(αναπλ. καθηγήτρια Μ. Παπαθανασίου)

https://istigmes.gr/i-3i-synantisi-eyropaikis-istorias-kai-istoriografias-01-02-11-sto-amf-saratsi/